Skip to main content
Kinderdagverblijf

De peutergroepen

opruimen
  • De Pagatterkes (= kindjes in het Gents)
  • De Deugnietjes (=kastaarkes in het Gents)

’s Morgens worden alle peuters verwelkomd in de leefruimte van de medewerker die de vroegdienst heeft. Van zodra het wat drukker wordt, splitsen de twee groepen op en gaan de kindjes naar hun eigen groepje. In de late namiddag/avond verzamelen alle peuters opnieuw in de leefruimte van de medewerker met de laatdienst. Daar kunnen ze naar hartenlust spelen tot wanneer mama of papa hen komt halen.

Bij de pagatterkes en de deugnietjes staat het groepsgebeuren centraal. Hier eet, speelt en slaapt jouw kindje samen met zijn/haar vriendjes. We starten de dag met een gezellig onthaalmomentje. Nadien spelen de kinderen in de hoeken en er wordt regelmatig een activiteit aangeboden. Tijdens de maaltijden zitten alle kinderen en kinderbegeleidsters samen rond de tafel en na het middageten doet iedereen een middagdutje. Alle kindjes hebben een eigen bedje in de slaapzaal.

In de peutergroepen besteden we veel aandacht aan de zelfredzaamheid van je kindje. Bij ons mag je kind oefenen om zelf zijn kousjes uit te doen en kan je kind meehelpen bij het opruimen van de bekers. Rond deze leeftijd gaan we ook van start met de potjestraining. Zindelijk worden is iets dat elk kind op eigen tempo doormaakt, en vraagt een grote aandacht, daarom starten we zindelijkheidstraining altijd in overleg met de ouders.

Mijn kind gaat naar school

Op een bepaald moment kan je kind instappen in de kleuterschool. De eerste dag na de schoolvakantie na de dag waarop uw kind 2,5 jaar werd is de uitstapdatum van het kinderdagverblijf. Deze uitstapdatum wordt vermeld tijdens het inschrijvingsmoment.

Ouders van schoolgaande kinderen zullen een uitnodiging ontvangen voor de buitenschoolse opvang in Klein & Wijs. Tijdens schoolvakanties kunnen kinderen t.e.m de derde kleuterklas opgevangen worden in het Regenbooghuis, de buitenschoolse opvang. Een enthousiast team staat klaar om de kinderen een fijne vakantie te bezorgen!