Skip to main content
Kinderdagverblijf

Wat vinden wij belangrijk?

Wat vinden wij belangrijk?

In ons kinderdagverblijf willen we kinderen via een rijk aanbod zoveel mogelijk ontplooiingskansen geven. Aan een aantal thema’s hechten we extra aandacht.

Gezonde en gevarieerde voeding

We hechten belang aan gezonde en gevarieerde voeding. In overleg met onze centrale keuken bieden we een gevarieerd en seizoensgebonden aanbod. Het is mogelijk om rekening te houden met cultuur- en godsdienst gebonden eetgewoontes of diëten die voorgeschreven werden door een dokter. Een maaltijd is echter méér dan eten alleen. Het is evenzeer een moment van rust en gezellig samen-zijn, een moment waarin kinderen zelfredzamer leren worden door bv. alleen te leren eten, een moment waarin er veel interactie is en kinderen leren omgaan met enkele regels.

Voor verdere info kunnen jullie steeds onze visie op voeding raadplegen

Buitenspelen

We hechten er veel belang aan dat kinderen reeds vanaf jonge leeftijd in aanraking komen met de natuur. Niet alleen heeft de natuur een rustgevende en ontspannende werking, ook kunnen kinderen ontdekken, beleven, spelen, onderzoeken, waarnemen en leren. Kortom, spelen in de natuur zet alle zintuigen van kinderen op scherp, hierdoor ontwikkelen zij vaardigheden en competenties op alle ontwikkelingsgebieden. Een wandeling naar het park, kan natuurlijk ook altijd. Een warme jas en gemakkelijke speelkleren mogen dan ook niet ontbreken! En wanneer buitenspelen moeilijk is (bv. omwille van het weer), proberen we de natuur naar binnen te brengen.

Voor ons is buitenspelen kliederen, fantaseren, genieten, zorg dragen en op ontdekking gaan.