Skip to main content
Hoorapparaten & hoorhulpmiddelen

Aanpassingen en aankoop hoortoestellen en hoorhulpmiddelen

Overzicht van hoorapparaten uitgestald op een tafel

Een hoorapparaat dat écht is aangepast aan jouw oor geeft het beste resultaat.

Als partner van Hoorexpert doet een ervaren team van neus-keel-oorartsen en audiologen er alles aan om je hoorcomfort te verbeteren. 

Dit team staat in voor gehooronderzoek en advies bij aanpassing en aankoop van een hoorapparaat en ze begeleiden je bij de aanpassing van andere hoorhulpmiddelen. 

Ook voor de verdere opvolging en nazorg kan je rekenen op dit team. Onze audiologen volgen je dossier administratief op om tussenkomst van de mutualiteit voor je hoortoestel te bekomen. Onze specialisten werken nauw samen met externe specialisten en ziekenhuizen.

Hoorexpert is een samenwerkingsverband tussen 11 hoorcentra die merkonafhankelijk werken en waarbij zorg op maat centraal staat. Het advies kan verder reiken dan hoorapparaten alleen.

Wist je dat je in bepaalde gevallen ook een tussenkomst krijgt in de kosten van extra hoorhulpmiddelen? Vraag meer informatie bij onze audiologen. Zij weten of je in aanmerking komt of niet. Kom je in aanmerking, dan helpt ons multidisciplinair team je met je aanvraag bij het VAPH.

Is een hoorapparaat niet voldoende om weer volop alles te horen? Wil je beter kunnen communiceren in je werkomgeving of met familie?

Soms is een hoorapparaat of hoorhulpmiddel niet voldoende en is er meer nodig. Hoorcentrum Sint-Lievenspoort maakt deel uit van het Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR) Sint-Lievenspoort en kan je doorverwijzen naar een therapeutisch team van het CAR. Dit team onderzoekt jouw vraag en luistert aandachtig naar je klachten. Spreek erover met je audioloog. Die brengt je in contact met de juiste persoon.

Wat kan therapie betekenen voor jou?