Skip to main content
Vacancies overview page
Werken bij Sint-Lievenspoort
Publicatiedatum
28.03.2024

Opvoeder-begeleider (35/40)

Wij zoeken een opvoeder-begeleider voor doelgroep team ASS en team nacht- en weekendwerking.

Belangrijke info

Location
Gent
Arbeidsduur
Deeltijds
Contractduur
Tijdelijk contract

Als opvoeder-begeleider maak je, samen met je collega’s, dagelijks het verschil voor de kinderen die in het MFC opgevangen worden en verblijven. Kom kennismaken met onze werking en ontdek wat jij voor ons kan betekenen!

In deze functie start je met een vervanging van een collega in doelgroep team ASS en nacht- en weekendwerking. Indien dit goed loopt, krijg je de kans om in andere teams mee te draaien en ervaring op te bouwen in het werken met kinderen van de drie verschillende doelgroepen (dove of slechthorende kinderen, kinderen met autisme en kinderen met een spraak- en taalstoornis). Op termijn kan je evolueren naar een vaste stek met bijhorend vast contract.

Wat doet een opvoeder-begeleider in het MFC?

Je staat samen met je collega’s in voor de orthopedagogische begeleiding van kinderen met autisme tussen 2,5 en 14 jaar. Je maakt als opvoeder-begeleider deel uit van een multidisciplinair team met therapeuten, een maatschappelijk werker, de klasleerkracht en een teamcoördinator. In nauw overleg met de ouders realiseert het team de doelstellingen van het individueel handelingsplan. Samen met de andere leden van het doelgroepteam organiseer je het dagelijkse leven binnen de leefgroep en bouw je orthopedagogische activiteiten uit.

Je werkt in een 12 weken roulerend werkrooster welke je presteert op weekdagen aangevuld met diensten in de nacht- en weekendwerking. Concreet werk je gemiddeld 1 op 2 weekends. Het uurrooster wordt opgemaakt in samenspraak met de teamleden.

Functievereisten

 • Je beschikt bij voorkeur over een orthopedagogisch diploma (jeugd- en gehandicaptenzorg, bachelor/graduaat orthopedagogie) of een gelijkwaardig diploma (al dan niet door ervaring).
 • Je bent geboeid door het werken met kleuters en lagere schoolkinderen met complexe zorgnoden en je hebt interesse om je te verdiepen in onze doelgroepen: dove of slechthorende kinderen, kinderen met autisme en kinderen met een spraak- en taalstoornis.
 • Je hebt interesse in Vlaamse gebarentaal.
 • Je werkt heel nauw samen in team en hebt dan ook uitstekende, communicatieve vaardigheden.
 • Je bent stressbestendig en hebt een grote verantwoordelijkheidszin.
 • Je begeleidt regelmatig uitstappen buiten het MFC. Een rijbewijs B is dan ook een troef (maar geen must).

Aanbod

 • Je start met een vervangingscontract van 35/40. We evalueren samen je traject en bekijken nadien mogelijkheden in andere teams.
 • Verloning volgens de wettelijke barema’s van het VAPH.
 • Aanvullende vergoedingen voor bijzondere prestaties (weekend, avond en slapende nachten)
 • Vergoeding woon-werkverkeer
 • Kansen tot persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling

Interesse?

Neem voor meer informatie over Sint-Lievenspoort een kijkje op www.sintlievenspoort.be. Lees zeker ook deze getuigenis van Shiny, opvoedster in het MFC: https://www.sintlievenspoort.be/shiny

Bezorg je cv aan Alexandra De Kegel, verantwoordelijke zorg via a.dekegel@sintlievenspoort.be. Wij contacteren je voor een kennismakingsgesprek.