Skip to main content
Kinderdagverblijf

De babygroepen

De babygroepen:

  • De Boelekes (= kleine kindjes in het Gents): 0-16 maanden
  • De Kakkernestjes (= jongste kinderen in het Gents): 0-16 maanden

‘s Morgens worden alle baby’s samen verwelkomd in ofwel de leefruimte van de Boelekes ofwel die van de Kakkernestjes. Rond 8u30 splitsen de groepen op en gaan de kindjes naar hun eigen groep. ’s Avonds rond 17u komen de babygroepen opnieuw samen. De beide groepen verzamelen in de leefruimte van de medewerker met laatdienst.

Voor de allerkleinsten vinden wij het belangrijk om het ritme van ieder kindje te volgen. Kinderen krijgen bij ons de kans om te slapen, te spelen en te eten op momenten waar zij er nood aan hebben, op momenten zoals thuis.

Doorschuif

Op een bepaald moment wordt jullie kleintje te groot voor de babygroep en heeft het nood aan nieuwe uitdagingen. Dan wordt het tijd om de overstap te maken naar de volgende leefgroep. De groepsverantwoordelijken bespreken met de kinderbegeleidsters wanneer jullie kindje kan overgaan. Hierbij wordt rekening gehouden met een aantal criteria zoals de beschikbare plaatsen van de andere leefgroep en de ontwikkeling van de kindjes. Eens de beslissing genomen is, wordt dit door de kinderbegeleidsters meegedeeld aan de ouders.

Vóór de effectieve start in de nieuwe leefgroep kan uw kindje een aantal keren samen met een kinderbegeleidster van de huidige groep op verkenning gaan in de nieuwe leefgroep. Zo kan je kind geleidelijk aan wennen aan de nieuwe vriendjes en kinderbegeleidsters. Ook ouders worden van harte uitgenodigd om vooraf een bezoekje te brengen aan de nieuwe groep!