Het Centrum Ambulante Revalidatie (CAR) Sint-Lievenspoort staat in voor gespecialiseerd en multidisciplinair onderzoek en therapie voor personen van alle leeftijden met een communicatiebeperking in de regio Oost-Vlaanderen.
Onze therapeuten werken vanuit een multidisciplinaire aanpak. Na onderzoek en diagnose stellen ze samen met jou en jouw (zorg)omgeving een behandelplan op gebaseerd op jouw specifieke noden. Neus-keel-oorartsen, kind- en jeugdpsychiaters, audiologen, logopedisten, psychologen, ergotherapeuten en kinesisten werken samen om je te helpen je moeilijkheden in het dagelijkse leven te overbruggen en je ontplooiingskansen te vergroten.
Heb je een hulpvraag rond gehoor? Dan kan je terecht bij ons Hoorcentrum. Ze zijn er om te helpen bij specifieke vragen rond gehoor: een hoortest, hoorapparaten, hoorhulpmiddelen, gehoorbescherming… Verder hebben we gespecialiseerde teams voor tinnitus en evenwichtsstoornissen.
Het multidisciplinair team van het CAR helpt je bij het opstellen van je dossier bij het VAPH om concrete hulpvragen te motiveren bij het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap).
Partners
Het CAR Sint-Lievenspoort valt onder de Vlaamse Overheid (Departement Zorg: afdeling Eerste Lijn en Gespecialiseerde Zorg). Voor aanvraag en terugbetaling moet de zorggebruiker aangesloten zijn bij een zorgkas. Zorggebruikers jonger dan 26 jaar kunnen zich gratis aansluiten.
Daarnaast is ons CAR erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Het multidisciplinair team (MDT) is erkend door het VAPH voor het opstellen van een dossier om concrete hulpvragen te motiveren voor personen met een handicap.
Het CAR is door het Agentschap Opgroeien (Kind en Gezin) erkend als referentiecentrum voor onderzoek en vroegtijdige hulpverlening aan baby’s met een gehoorverlies en het gezin.
Het CAR is lid van de Federatie van Centra voor Ambulante Revalidatie.
Het Hoorcentrum is partner van Hoorexpert.
Directeur: Annemie Patyn
Dagelijks bestuurder: Karen De Waele