Skip to main content
Therapeute met lang blond haar en bril begeleidt jongen met capuchontrui bij knutselwerk

Kinderen en jongeren (3-16 jaar) met een vermoeden van ADHD kunnen hier terecht voor een multidisciplinair onderzoek.

Het multidisciplinair onderzoek kan bestaan uit een kinderpsychiatrisch onderzoek, een onderzoek bij de psycholoog, de psychologische consulent, de ergotherapeut, de logopedist en de kinesitherapeut.

Tijdens het onderzoek kunnen we de diagnose stellen of bevestigen en krijgen we een beeld van de sterktes en de zwaktes van het kind.

Een kinderpsychiater onderzoekt de kinderen met ADHD en volgt ze verder op. In overleg met jou als ouder, schrijft de arts soms medicatie voor.

Met de therapie leert je kind beter te functioneren en omgaan met problemen. We doen dit samen met jou als ouder en betrekken ook de omgeving hierin.

Tijdens de multidisciplinaire revalidatie werken we aan schoolse tekorten, cognitieve vaardigheden, maar vooral aan de executieve functies. Dit zijn de regelfuncties die je nodig hebt om je handelingen en je gedrag te sturen en te controleren. Bijvoorbeeld: nadenken voor je iets doet, je gevoelens onder controle houden, planning en organisatie, doorzettingsvermogen…

Het CAR-team heeft hiervoor een speciaal denktrainingsprogramma uitgewerkt. Dit programma wordt doorgetrokken in alle therapieën, maar ook in de context (school, thuis...)

Meer over ADHD